Kroppspress

Er det noe som virkelig provoserer meg, så er det dette bildet media har skapt i hodene våre om hvordan man skal være, se ut å hva man ska like for å være "god nok". Vi leser så mye på nett og i magaziner, og vi ser så mange bilder av hva som er perfekt og hvordan man skal være. Vi har skapt et bilde i tankene våre om at man må ha flat mage, tynne lår, bein som vises, hvite tenner, solbrun hud etc.. Eller for gutter: six pack, være høy etc.. (og ja, tro meg, kroppspress kan være like stort for gutter som for jenter).
For meg virker det som at bare på grunn av at noen har sagt at "dette er det som er bra" så MÅ det være det. Tenk dere litt om, kropps idealet kunne like så godt ha vært at man skal ha mere fett på kroppen. Men bare på grunn av at vi har vokst opp med og har lært oss at det er slik man skal se ut så er det det som har festet seg. ALLE menesker er født med forskjellig benbygning, form, hår, hudfarge. Noen er født med små pupper, noen er født med store. Og det samme gjelder med hofter, neser osv. altså hele kroppen genertellt. Noen har større forbrenning enn andre, noen har renere hud enn andre. Men det er en ting som alle har tilfelles, og det ar at alle er født menneske!

Selv om utsiden er helt ulik fra alle andre, så har vi det samme på innsiden. Og er det ikke det som skal telle? Skal man ikke bli venner med noen pga at man liker måten h*n tenker på, at man har lik humor og at man trives i hverandres selskap. Hvordan en ser ut skal da ikke påvirke? eller?  Dette høres kanskje veldig klisje ut, og ja det er kanskje det og, men det er sannt (for meg hvertfall). Hvorfor bry seg så mye om hvordan man ser ut, når man kan bli satt pris på for den man er. Jeg syntes alle burde være stolte av at de ser ut som de gjør, fordi vi er oss selv og ingen andre.  Grunen for at jeg skriver dette er fordi at jeg har lest å hørt om folk som bryr seg alt for mye, ikke bare om hvordan de ser ut selv, men hvordan de man omgås ser ut. Jeg har hørt på folk som ikke vil bli sett offentlig med forskjellige folk fordi at de syntes det er flaut bare pga hvordan de ser ut. Dette provoserer meg så mye! Slike folk er motbydelige, og kan neppe ha noe mye respekt verken for seg selv eller andre. 

Håper dette er en liten tankevekker! DU ER NYDELIG SOM DU ER!

Takk for meg!

Én kommentar

llena

09.02.2014 kl.21:10

helt enig med deg! veldig godt skrevet :)

Skriv en ny kommentar

junglex

junglex

19, Selbu

Kategorier

Arkiv

hits